perjantai 26. helmikuuta 2016

Lähtöön valmistautuminen

Moikka!
Tänään kerron teille vähän jutuista, mitkä kannattaa tehdä lähtöä odotellessa. Monella mittari alkaa piakkoin kääntyä alle sadan päivän, joka tarkoittaa, että kielimatka on jo lähellä! Listasin tähän juttuja, mitä itse viime vuonna matkaa odottaessani tein.
ALOITA MATKAPÄIVÄKIRJA
Matkapäiväkirja kannattaa aloittaa jo ennen matkaa, sinne voi merkitä esim. pakkauslistan ja kirjata fiiliksiä ennen matkaa! Itse aloitin oman matkapäiväkirjani jo talvella, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Matkapäiväkirjan saa helposti tuunattua, ostat vain vihkon ja voit vaikka tulostella kuvia kohteestasi ja sulla on jo ihan oma uniikki matkapäiväkirja kasassa!

OSTA ADAPTERI
Jos sulla ei kotona ole vielä adapteria, sellainen kannattaa käydä ostamassa jo hyvissä ajoin, ettei sitten unohdu viimeisiin päiviin! Adapteri tarvitaan ainakin Yhdysvaltoihin ja Britteihin lähdettäessä, suosittelen ostamaan sellaisen adapterin, jossa on monia eri päitä, niin sitä voi sitten käyttää tulevaisuudessakin!

MATKALAUKKU
Kannattaa jo hyvissä ajoin tarkistaa, löytyykö kotoa hyvä ja kestävä matkalaukku kielimatkalle. Jos olet himoshoppaaja, suosittelen ottamaan mukaan myös lentolaukun, eli pienemmän matkalaukun käsimatkatavaraksi. Meidän ryhmästä monet joutuivat sellaisen sitten kohteessa ostamaan, koska eivät ajatelleet että olisivat shoppailleet niin paljon, suosittelen sellaisen siis hankkimaan!
PASSI
Tarkista, että passisi on voimassa! Suositellaan, että passi olisi voimassa vielä 6kk saapumisen jälkeen, joten jos huomaat että passisi on vanhenemassa, nyt kipinkapin uutta hankkimaan!

LÄHTÖTASOTESTI
Noin kaksi kuukautta ennen lähtöä my.ef:ään ilmestyy lähtötasotesti, jonka perusteella sinut sijoitetaan oman tasoiseen aktiviteettiryhmään. Testissä on rajoitettu aika, se on kuitenkin mielestäni todella helppo, joten siitä ei kannata stressailla! Itse tein sen n. 20 minuutissa. Testin voi skipata pari kertaa, mutta suosittelen tekemään sen mahdollisimman pian, ettet joudu sitä sitten kohteessa tekemään.
KIELIMATKALAISEN KÄSIKIRJA
Suunnilleen toukokuussa, postilaatikkoon kolahtaa loppulaskun mukana kielimatkalaisen käsikirja. Se sisältää paljon tärkeää tietoa kielimatkasta, ja se kannattaa lukea ennen lähtöä ja ottaa myös kohteeseen mukaan!

Toivottavasti teille oli tästä postauksesta edes hieman apua, kommenttia saa heittää! :)

2 kommenttia: