sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Pariisin lisäreissu part 1

Englantiin kielimatkalle lähtiessä, voi valita peruskurssin sijaan myös kurssin, mihin kuuluu kolmen päivän Pariisin matka. Pariisiin mennään matkan lopuksi ja lisähintaa sille tulee 200€.
Itse olin kurssilla, johon tämä matka sisältyi, eli meidän koko ryhmä lähti sitten lopuksi vielä Pariisiin.
Meidän ihana nukkumatti-liideri Johanna ♥
Matkustettiin Pariisiin luotijunalla Lontoosta, merenalaisessa tunnelissa. Lontoossa meillä oli ekana turvatarkastus, aivan samanlainen kuin lentokoneeseen mennessä, ja sitten piti näyttää passi virkailijalle. (Älkää siis pakatko passia sinne matkalaukun pohjimmaiseksi!!) Junamatka Pariisiin kesti parisen tuntia ja juna-asemalla meitä odotti bussi ja ihana oppaamme! Matkustettiin hotellille n. 15 min, bussissa kiersi vihko, mihin saimme kirjoittaa kenen kanssa yöpyisimme.

Kun kaikki kamat oltiin saatu turvallisesti hotellihuoneisiin, lähdettiin kävellen kohti ruokapaikkaamme Flunchia. Matka ei ollut pitkä, tosin oppaamme oli nopea kävelemään, joten matka meni lähinnä puolihölkkää haha. Kun päästiin ruokapaikkaan kaikki oli aluksi tosi ihmeissään, kun se ruokajärjestelmä oli niin outo. Saatiin sellaiset ruokalipukkeet, jossa oli summa millä saatiin ostaa ruokaa. Tiskeillä oli kaikenlaista lämmintä ruokaa ja kokille sanottiin mitä haluaa, ja se sitten antoi. Kaikki jutut oli ranskaksi niin yritettiin siinä kokille selittää englanniksi, että halutaan kanaa. (:D) Loppuillaksi mentiin hotellille, kun kaikki oli niin poikki.

Seuraava päivä aloitettiin Pariisilaisittain hotellin mainostamalla "terveellisellä" aamupalalla. Kaikki vähän pettyivät, kun ei siellä mitään terveellistä ollutkaan, vaan paikka pursusi patonkeja, nutellaa ja jugurttia, niin ranskalaista :D. 3 viikon brittiruoan jälkeen, hedelmät kuulostivatkin liian hyviltä ollakseen totta. Aamupalan jälkeen lähdettiin kaupunkikierrokselle eri osiin Pariisia. Ensimmäinen paikka oli nimeltään Montparnasse tower, joka oli siis "pilvenpiirtäjä". Mentiin hissillä ylös, ja ylhäällä oli kyllä niin upeat maisemat että. Katseltiin sieltä mihin päin lähdettäisiin seuraavaksi..

1 kommentti: