keskiviikko 21. syyskuuta 2016

RETKI OXFORDIIN


Moikka!

Tänään tulee vähänniinkuin "jatko-osa" tähän retkipostaus-sarjaan, jossa siis kerron retkistä, joita EF järjesti Lontoon kielimatkallani. Viime postauksessa kerroin retkestä Brightoniin ja tänään kerronkin varmaan Brittejen tunnetuimmasta yliopistokaupungista Oxfordista! Reissu tännekkin kuului siis matkani hintaan, en siis maksanut reissusta ylimääräistä.

Kokoonnuttiin aamulla Paddingtonin juna-asemalla ja lähdettiin siitä junalla kohti Oxfordia. Kun päästiin Oxfordiin, niin yllätyin aika lailla, sillä olin kuvitellut siitä samanlaista kuin Lontoosta, eli paljon ihmisiä ja vilinää. Oxford olikin aivan ihana "pikkukaupunki" ei siis todellakaan pieni, mutta Lontooseen verrattuna hyvinkin rauhallinen.



Suoritettiin Oxfordissakin lyhyt kävelykierros, käytiin mm. Harry Potterin kirjaston sisäpihalla ja käveltiin ympäriinsä, ennenkuin saatiin sitten vapaa-aikaa. Suunnattiin sitten heti parin kaverin kanssa kohti Harry Potteristakin kuuluisaa Oxford Universitya. Oltiin jo tosi lähellä sisäänkäyntiä ja lipunmyyntiä, kun osa meiän ryhmäläisistä tuli vastaan ja sanoi että sisään ei pääse ilman aikuista jos on alle 18. No värvättiin sitten jonosta pari ihanaa naista toimimaan holhoojana meille ja päästiinkin sisään. Harry Potter - fanina olinkin aivan fiiliksissä ja tuhlasinkin kiitettävän summan rahaa Korpinkynnen paitaan yliopiston myymälässä.



Loppuaika lähinnä kierreltiin ympäri Oxfordin pikkukatuja ja no lompakko ei tainnut reissusta tykätä, kulutin varmaan puolet pankkitilini saldosta tuolla reissulla. Oxfordissa oli tosi hyvät shoppailumahdollisuudet! Oli Primark, erilaisia turistikauppoja, sekä tietysti Harry Potter- kamaa. ;) Jos siis sun kielimatkalla on reissu Oxfordiin, niin varaa rahaa mukaan!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti