torstai 31. joulukuuta 2015

Vinkkejä Englantiin lähtijöille!

Moikka! Long time no seen, mutta täällä minä taas olen ja sain mahtavan idean tämän päivän postaukseksi! Tänään kerron teille Englantiin lähteville kielimatkalaisille ja miksei muillekkin pari hyödyllistä vinkkiä millä säästää rahaa matkan aikana ja miten saada kaikki irti matkasta!

1. Meal deals

Meal dealit olivat todella käteviä matkan aikana! Moni ei näistä teinnyt ja matkan jälkeen kun kerroin niin harmittelivat asiaa, sillä näitä käyttäessä säästyi kyllä rahaa! Meal deal - ruuat ovat kaupoissa omalla hyllyllään ja "diiliin" siis kuuluu, että saat jonkun salaatin/leivän jne , juoman ja snacksin eli esim. suklaapatukan tietyllä hinnalla. Yleensä diilin hinta oli 1-3£ ja oli erinlaisia meal dealeja, esim aamupala, lounas jne ja niihin kuului eri ruuat!

Itse en omasta pakatusta lounaastani hirveästi
tykännyt, joten usein kävin Churchill Squarella ostamassa itselleni meal dealin kolmella punnalla ja nam kyllä pysyi nälkä loitolla! Eli kannattaa aina ensiksi bongata kaupasta meal deal hylly, sillä Lontoossa ollessamme saatiin esim. 30cm patonki, tuoremehu ja kit kat 3.50£!

Meal deal hyllyillä oli yleensä tämän tapainen lappu

2. Aktiviteettipaketit

Saadakseen matkasta kaiken irti, suosittelen ostamaan kaikki aktiviteetti paketit tai ainakin edes funpack! Ne joilla ei funpackia ollut, menivät johonkin jo käytyyn aktiviteettiin tai ostivat sen paikan päältä hieman kalliimmalla. Monissa ryhmissä pystyi myös "karsimaan" paketin hintaa, jos ei halunnut johonkin aktiviteettiin, joka siihen kuului. Silloin paketti täytyi tietysti maksaa paikan päällä, ei Suomessa.

3. Hyvät kengät!

Vaikka tuntuisi, että Lontoon nähtävyysreissulla tai aktiviteeteissa ei käveltäisi paljoa, voin sanoa että päivän päätteeksi hyviä kenkiä käyttäneiden jalat kiittävät! Lontoossa kävelimme todella paljon ja kyllä harmitti, kun ei ollut hyviä kenkiä jalassa, tennarit kun eivät kauheasti tue jalkaa.

4. Valitse pankkiautomaatti tarkkaan

Jotkut pankkiautomaatit veloittavat Englannissa normaalin valuutanvaihdoksen lisäksi vielä nostorahan, eli valitse käteistä nostaessasi pankkiautomaatti tarkkaan ja nosta mahdollisimman paljon kerrallaan. Esim. Metrobankin automaatit eivät ota nostomaksua, ja niitä löytyy esim. Brightonissa Churchill squaren laidalta paljon! Muista myös, että kaikki automaatit eivät välttämättä ole luotettavia!


5. Ole kohtelias!

Viimeisenä, muttei vähäisempänä, ole kohtelias! Englantilaiset ovat tunnettuja kohteliaisuudestaan, mutta heidänkin hermot saattavat mennä, jos epäkohteliaita kielimatkalaisia näkee kaikkialla. Bussipysäkillä Englantilaiset eivät muodosta varsinaista jonoa, mutta muistavat aina, kuka heitä ennen on ollut pysäkillä ja menevät vasta hänen jälkeensä. Kun muistat tämän, voin sanoa että saat kiitollisia katseita ja hymyjä perääsi!

Tämä olikin viimeinen postaus vuonna 2015, nähdään ensi vuonna! :)

4 kommenttia: