perjantai 28. lokakuuta 2016

VAPAA-AIKA


Kielimatkalaisia aina varoitellaan vapaa-ajan vähyydestä ja se onkin osittain totta. Vapaa-aikaa kielimatkalla kyllä on, mutta sen miten sen käyttää onkin sitten eri asia. Vapaa-aikaa oli meillä aina koulun ja aktiviteetin välissä pari tuntia, mutta sitten iltapäivällä enemmänkin. Tämä aika meni tietysti perheessä olijoilla siihen, että mentiin perheeseen hetkeksi, mutta esimerkiksi minä en tainnut käydä perheessä kuin pari kertaa syömässä ja käytin kaiken vapaa-ajan keskustassa hengailuun.


Ensimmäinen tauko meni yleensä lounaalla käydessä ja kavereiden kanssa loungella hengailussa ja se olikin yleensä aika lyhyt. Toinen tauko oli "dinner time", eli lähdettiin joko hosteille syömään tai jäätiin keskustaan. Mulla meni hostiin edes takas yhteensä pari tuntia, joten en olisi kerennyt kun syödä ja lähteä jo takaisin päin, joten vietin suurimman osan matkan tauoista keskustassa.


Joskus saimme myös esimerkiksi loungella ollessamme poistua rakennuksesta, kunhan ilmoitimme liiderille nimemme ja minne lähdimme. Vapaa-ajalla meillä ei siis kukaan ollut valvomassa ja saimme mennä aikalailla oman pään mukaan. Vapaa-aikaa ei kuitenkaan ollut paljoa, joten vinkkinä että kannattaa suunnitella vähän etukäteen mihin on menossa ja kuinka kauan aikoo siellä olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti